Blokart (zeilwagenrijden)

Blokarten is een spectaculaire zeilsport voor wie van wind, snelheid en avontuur houdt. Geen motorgeronk, geen uitlaatgassen, alleen het geluid van de roffelende wielen op het harde zand en het fluiten van de wind in het strak gespannen zeil, begeleiden de blokart. Een unieke sensatie, enkel op windkracht zoeven we in onze zeilwagen over het strand. Door de lage positie bij de grond geeft dit algauw een spectaculair effect. Wie eens in een blokart gereden heeft, wil telkens weer.

Je krijgt uitleg over techniek en veiligheid en daarna is er volop ruimte om je lef en stuurkunsten uit te testen. Enkel warme kledij, handschoenen en een gezonde dosis sportiviteit volstaan.

Blokarts zijn zeer wendbaar en compact. De grootte van de zeilen wordt aangepast volgens de kracht van de wind. Een blokart lijkt op een zeilwagen maar is lichter in constructie waardoor ze gemakkelijker sturen. Door zijn wendbaarheid, minimum aan gewicht en het aanbod van verschillende zeilmaten is de blokart in te zetten bij een groter aantal windsterktes.

Opmerking: Voor blokart doen wij beroep op een externe partner. Daardoor is blokart slechts mogelijk vanaf 20 personen, 2 personen per blokart, regelmatig afwisselen! Onder voorbehoud van beschikbaarheid.

Nodig: laag water en wind! Blokart kan gegeven worden van 2u vòòr tot 2u nà laag water.